Hitvallás - Jade Bodhisattva Buddhista Egyházközösség

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Hitvallás

 
 

Felfogásunk szerint minden ember számára elérhető a Tudat-természet eszenciájának (mint kiemelkedő minőségének) a tökéletes felismerése. Azaz a felismerő tudat ráébred alanyának és tárgyának azonosságára, végső természetére. Az Egyház Buddha követőjeként, Buddha tanításai elfogadásával az erények felhalmozása révén a cselekvő-segítő szolgálat gyakorlatának átadására törekszik minden lény javára, a szent szimbólumok iránti tisztelet és a hit vezérlése által.

 
 
 
 
 
 
 
 

Ez abbeli vágyunk megfogalmazását képviseli, hogy elérjük a bölcsességet, jószándékot, megvilágosodást, és azt – tevékeny együttvaló (egyetemes) jóságból és együttérzésből fakadóan – integrálva (eggyé olvasztva) gyakorlatunkká tegyük a cselekvő-segítő szolgálatban és általa, valamennyi lény javára.

Az Egyház hitélete Buddha tanításain túl a Nagy Út (Mahajana) tantételeinek a gyakorlására és végrehajtására, annak az Egyház Hitelvi Szabályzatai szerinti megvalósításával, az Egyház szertartásrendje és szervezeti rendjére figyelemmel kíván tényleges vallásos tevékenységet gyakorolni. Az Egyház cselekvő-segítő szolgálata arra irányul, hogy a hitvallás gyakorlását a tagok ne önös érdekből, hanem minden lény üdvére cselekedjék meg.


 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz